Radionica Majndfulnes za ispunjen um

Radionica “Majndfulnes”

Radionica “Majndfulnes” – tehnika za postizanje pune svesnosti i posvećenosti”.

Usled sve bržeg načina života, konstantan stres i anksioznost postali su odlike modernog društva. Iz tog razloga se zapadni svet sve više okreće istočnjačkim filozofijama iz kojih je preuzeo majndfulnes.

Šta je tačno Majndfulnes i kako radionica izgleda?

Majndfulnes je tehnika svesne meditacije koja nam omogućava da se u potpunosti posvetimo sadašnjem trenutku. Kada u tome uspemo, mi smo u stanju koje ljudi najčešće nazivaju srećom, zadovoljstvom. Sreća je uvek u sadašnjem trenutku, a sposobnost da nesputano budemo u njemu je ljudima sve teža.
Ovaj vid fokusiranja ponekada nije jednostavan onima koji su pod čestim stresovima, anksiozni, depresivni ili se na drugi način osećaju potišteno ili uznemireno. Međutim, vežbom se lagano okreću ka uključivanju u sadašnji trenutak i, mada je nekim potrebno više vežbe, ovaj princip svakome može poći za rukom.
Kroz ovu radionicu, proći ćemo osnovne postavke majndfulnesa, na čemu je baziran i zašto važi za jedan od najefikasnijih načina za prevazilaženje anksioznosti, panike, opsesivnih briga, depresivnosti i besa.
Takođe, upoznaćemo se s mnoštvom tehnika i vežbi koje možemo prilagoditi svom stilu života i vremenu kojim raspolažemo.
Autor i voditelj radionice: Aleksandar Pejčić, sertifikovani life coach i praktičar treninga The Science of Happiness.