trener životnih veština - life coach

Trener životnih veština

Trener životnih veština je saveznik, saradnik i Vaša pomoć u prevazilaženju životnih teškoća i problema.

Ne postoji magični štapić za uklanjanje nezadovoljstava, niti verujem da postoji lako rešenje.

Međutim, kada se jednom odlučite za promenu, rešenje jeste jednostavno. Što je još bitnije, strategije za promenu su jednostavne i usvojive i Vaš trener životnih veština je tu da Vas nauči kako da ih sami primenjujete i kako da ubrzo postanete sami svoji treneri. Seanse su fokusirane, i cilju usmerene, rad je saradnički i trener životnih veština je tu kao podrška i učitelj koji Vam pruža znanja o svim strategijama koje će Vam pomoći da napravite bitne promene u životu. Za razliku od savetnika ili psihoterapeuta, trener životnih veština je mnogo više Vaš saveznik i mnogo neposrednije uključen u rešavanje problema. Satsanci su intenzivni, fokusirani i, kako su tehnike za pozitivan pogled na svet jednostavne, broj sastanaka nije velik.

Trener životnih veština

Trening životnih veština Vam, takođe, može omogućiti da i sami postanete sertifikovani treneri u različitim oblastima, te da ubuduće podučavate druge efikasnijim načinima nošenja sa životnim problemima. S obzirom na činjenicu da je odnos klijenta i trenera životnih veština saveznički i saradnički, trening se može posmatrati i kao vrsta edukacije za budući samostalni rad sa sopstvenim klijentima.

Trener životnih veština je osoba obučena za prepoznavanje životnih problema, tačaka zastoja, psihoških blokada, životnih i tranzicionih kriza. Osoba koja je edukovana da Vam kroz vežbanje life coaching tehnika i podržavajući i empatijski odnos pomogne da te tehnike primenite u prevazilaženju životnih teškoća.

Trener životnih veština je, ukratko rečeno, osoba koja poznaje principe psihologije uspeha i koja će vam pomoći da dostignete uspeh u Vama bitnim sferama života.

Trener životnih veština će Vam pomoći da prevaziđete:

  • Životne krize (stres, gubitak posla, bes, gubitak voljene osobe…)
  • Nezdrave emocije koje ćete, putem aktivnih i fokusiranih tehnika, učiti kako da pretvorite u zdrava osećanja
  • Pshihološke blokade u učenju, odlaganje obaveza i prokrastinaciju
  • Partnerske i bračne probleme, svađe, probleme u komunikaciji i konflikte
  • Nisko samopoštovanje i njegove posledice
  • Strah od javnog nastupa i stidljivost u komunikaciji
  • Strah od autoriteta

Trener životnih veština će Vam pomoći da otkrijete Vaše potencijale, Vaše autentično Ja i ispoljite Vaše pozitivne osobine na oslobađajuć i životan način, prevaziđete ili naučite da tolerišete Vaše mane i napravite psihološki balans u Vašem životu.